Portal 072info

U Zenici 25. augusta počinje ‘Otvorena škola nogometa’

Tradicionalna sportska manifestacija “Otvorena škola nogometa“, poznatija i kao “Danska škola nogometa“, na području zeničke općine bit će održana od 25. do 29. augusta na terenima Sportsko-rekreativnog centra “Kamberovića polje” i bazenskog kompleksa u naselju Crkvice.

Više od 200 djevojčica i dječaka uzrasta od sedam do 11 godina ponovno će imati priliku da se druže, zabavljaju i nauče nešto od nogometnih vještina.

-Specifičnost ove manifestacije je što pruža motivaciju djeci da se bave sportom i okuplja djecu da se igraju. Igra je sastavni dio karaktera djeteta i zbog toga je važnost ove manifestacije da podstakne djecu da se svi bave igrom – rekao je Zijad Softić, pomoćnik gradonačelnika Zenice.

Treneri i koordinatori će prije početka manifestacije učestvovati na stručnom seminaru u Teslić, kako bi dobili potrebnu edukaciju za rad sa djecom.

Tehnički uslovi su obezbjeđeni i od ponedjeljak počinje rad na projektu, a sva oprema bit će podijeljena klubovima učesnicima u projektu.

Pored klubova određene poklone dobit će i svaki učesnik “Otvorene škole nogometa”, a cjelokupan projekt finansirala je nadležna služba Općine Zenica.

(Fena)

Podijelite članak