Foto: Adis Alić/072info
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

U Zenici je sve spremno za večerašnju kvalifikacionu utakmicu za naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj, u kojoj će snage odmjeriti Bosna i Hercegovina i selekcija Andore.

U redovima obje reprezentacije osjeti se veliki naboj optimizma, koji je ispoljen na sinoćnjim pres konferencijama selektora obje reprezentacije, a ako je vjerovati tihoj atmosferi među navijačima u Zenici biće to prije svega mirna utakmica nacionalnih timova, koji su prema trenutnoj poziciji na tabeli kvalifikacijaske grupe bez velikih šansi da se pojave u Francuskoj 2016. godine.

Naime, atmosfera među ljubiteljima fudbala u Zenici definitivno nije u rangu ranijih kvalifikacionih susreta Zmajeva, koji su igrani na stadionu Bilino polje, što potvrđuje i podatak da ulaznica još uvijek ima u prodaji.

Očigledno je kako je slab rezultat utakmice u Briselu poremetio velike planove bh. navijača, ali manje grupe već pristižu u Zenicu i za razliku od protekla dva dana navijačke grupe se “bude”, te se može očekivati da će se atmosfera tokom dana, kada svi navijači dođu, znatno promijeniti.

Večerašnju utakmicu između BiH i Andore kao glavni sudija vodit će Arnold Hunter, koji je bh. ljubiteljima nogometa poznat jer je ove godine u Liježu sudio utakmicu kvalifikacija za Evropsku ligu između Standarda i Željezničara (2:1), a prošle godine nogometašima Sarajeva utakmicu, u Atini, Atrimitos – Sarajevo, u kojoj je tim sa Koševa slavio sa 1:3.

Pomoćnici Arnolda Huntera bit će Richard Storey, Gareth Eakin i Stephen Bell, svi iz Sjeverne Irske, kao i dodatne pomoćne sudije Raymond Crangle i Mervyn Smyth.

Oslobođenje

Trenutnu atmosferu u Zenici pogledajte u fotogaleriji Adisa Alića!?

[Galleries 634 not found].