U Zenici i Žepču pronađena droga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šezdeset jednom slučaju, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica           

Dana 20.04.2020. godine, u 17,50 sati, u ulici Odmut, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica D.M., rođenog 1994. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dvadeset sedam tableta čije držanje nije dozvoljeno. Sporna materija i tablete su oduzete i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 20.04.2020. godine, u 17,55 sati, u naselju Donje Ravne, prilikom kontrole i pregleda lica A.H., rođenog 1988. godine, iz Žepča i lica B.F., rođenog 1990. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama Policijske stanice Žepče, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na mjestu kontrole izvršen uviđaj.