Portal 072info

U Zenici komemorativnim skupom obilježena sedma godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića (FOTO)

Učenjem Fatihe, minutom šutnje i komemorativnim skupom danas je na gradskom groblju Crkvice upriličeno polaganje cvijeća na mezar bivšeg premijera Vlade FBiH prof.dr. Ahmeta Hadžipašića, te obilježena sedma godišnjica od njegove smrti. Na komemoraciji su se okupili kako članovi porodice, tako i brojni prijatelji, kolege iz Vlade, bivši saradnici i rodbina, te tim povodom odali počast i položili cvijeće na njegov mezar. 

Sjećajući se na zajednički dugogodišnji život prisutnima se obratila Branka Hadžipašić, supruga rahmetlli Ahmeta Hadžipašića, te sa velikim bolom i teškom emocijom i nakon sedam godina zahvalila se svima koji su se nakon ovih sedam godina sjetili da dođu te odaju počast njenom suprugu. 

Važno je istaći da je vjerski dio komemorativnog skupa predvodio glavni imam Jakub ef. Salkica i hafiz Sead ef. Šahinović. 

Prof. dr. Ahmet Hadžipašić rođen je 1952. u Cazinu, a preminuo je 23. jula 2008. godine u Zenici. Funkciju premijera obnašao je od 2003. do 2007. godine. Bio je oženjen i otac troje djece. 

[Galleries 600 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box