Portal 072info

U Zenici na simpoziju magistara farmacije 800 učesnika iz BiH i regiona

Na Sedmom simpoziju magistara farmacije Federacije BiH, koji se održava u Zenici,  sudjeluje  800 učesnika i gostiju iz regiona.

Ovim skupom Komora magistara farmacije FBiH pokreće seriju fokusiranih edukacijskih programa usmjerenih na razvijanje i unapređenje kompetencija farmaceuta neophodnih za aktivno preuzimanje navedenih uloga.

 “Farmaceutska komora FBiH uspjela na okupiti veliki broj magistara farmacije i veliki broj stručnjaka iz regije, tako da ovaj sedmi simpozij ima međunarodni karakter. Govorit ćemo kompetencijama farmaceuta i novim djelatnostima, kojima se mogu baviti magistri farmacije, i samim tim učvrstit ćemo poziciju magistara farmacije na ljestvici zdravstvenih radnika i društvu uopće. Naša želja je da se magistar farmacije prepozna kao stručnjak za lijekove i kao najdostupniji zdravstveni radnik”, kaže predsjednica Komore magistara farmacije FBiH, Zahida Binakaj.

U radu zeničkog simpozija učestvuje predsjednice farmaceutskih komora Makedonije, Srbije i Kosova, sa saradnicima, a svoja najnovija naučna saznanja prezentirat će stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box