U Zenici ne prepuštaju ništa slučaju, na meti kluba šest fudbalera

NK Čelik bi 18. juna trebao krenuti sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Nakon svih peripetija oko opstanka u društvu najboljih i odluke drugostepene komisije N/FS BiH, Zeničani se mogu u miru početi spremati za novu sezonu.

Turski investitor Aydin Olgun je imenovao novog trenera Adnana Orneka, koji će sa klupe predvoditi Čelik u narednoj sezoni. Odmah po imenovanju krenulo se sa sklapanjem igračke križaljke.

Jedan od prvih koji je dogovorio sve uslove je Dino Bevab, koji je zimus stigao na Bilino polje. Bevab bi i zvanično trebao da potpiše ugovor naredne sedmice.

Pored Bevaba, Čelik u svojim redovima naredne sezone želi da vidi Germaina Kouadija i Nemanju Anđušića, koji su ostavili trag prethodne sezone i svi u klubu su zadovoljni njihovim igrama.

Copy

Pored ovog dvojca na meti se nalaze i tri igrača banjalučkog Borca. Radi se o Mladenu Veselinoviću, sa kojim su obavljeni razgovori, Mahiru Kariću koji čeka rasplet sa papirologijom te Nemanji Janičiću, stoperu koji je bio standardan u ekipi iz Bana Luke.

Anel Dedić, koji je već nastupao za tim iz Zenice u periodu od 2014. do 2016. godine, nalazi se na izlaznim vratima albanske Teute, a Zeničani su pokazali interes za ovog igrača i vrlo je vjerovatno da bi se mogao pojaviti na prozivci tima sa Bilinog polja.

sport1.ba

Prethodni članakBiH najbogatija vodom u regionu, ali uvozi tuđu
Sljedeći članakInstagram omogućio korisnicima da dijele Storiese svojih prijatelja