Portal 072info

U Zenici obilježen Svjetski dan multiple skleroze

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Defile ulicama grada, povodom Svjetskog dana multiple skleroze priredili su danas članovi Udruženja oboljelih od multiple skleroze Zeničko-dobojskog kantona.

Udruženje formirano prije dvije godine s ciljem podrške oboljelim od ovog teškog, neizlječivog, autoimunog oboljenja, broji stotinjak članova.

Kao terapiju, oboljeli od multiple skleroze upotrebljavaju prvenstveno lijekove koji im olakšavaju borbu sa simptomima bolesti. Među njima je LIORESAL, za liječenje spazma, popratnog simptoma multiple skleroze, koji nije na esencijalnoj listi lijekova, a u apotekama košta minimalno 40 KM. Ovisno od doze, oboljelima su potrebne najmanje dvije kutije mjesečno.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U Udruženju očekuju i lakši i povoljniji pristup banjskom liječenju, kao i prilagođavanje postojećih programa dodjele ortopedskih pomagala, stvarnim potrebama oboljelih.

Defile članova Udruženja, obučenih u majice sa odgovarajućim simbolom borbe za boji položaj oboljelih od multiple skleroze, kretao se od Stadiona Bilino polje, odnosno prostorija Udruženja, preko Bulevara, do centralnog gradskog trga, pa putem Masarikove do početne pozicije. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Zenicainfo


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6