Portal 072info

U Zenici održana konferencija „Aktivno starenje kao kultura življenja”

Gradska organizacija Crvenog križa Zenice u okviru projekta „Starost može biti drugačija“, podržanog od Društva Crvenog krsta/križa BiH i Crvenog križa Italije, a koji implementira u saradnji sa Gradskom upravom i Udruženjem penzionera, organizirala je konferenciju “Aktivno starenje kao kultura življenja”.

Konferencija je okupila brojne stručnjake i volontere, koji na bilo koji način pružaju pomoć i podršku starijim osobama. Predstavljena je studijska analiza “Aktivnog starenja u funkciji unapređenja zdravlja i samostalnog života pojedinca“ autorice Nusrete Kepeš, čiji je izadavač Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

U radu konferencija učestvovala je koordinatorica za međunarodnu saradnju Crvenog krsta/križa BiH Žaklina Ninković, koja je predstvila program „Briga o starijim osobama“, a o radu zeničkih ustanova koje vode brigu o starijim osobama iskustva je prezentirao predstavnik “Centra za socijalni rad” sociolog Samir Hrustić. O pomoći i podršci korisnicima usluga i aktivnostima JU „Dom za stara lica Zenica“ govorila je Jadranka Mikić, a o aktivnostima JU „Penzionerski dom“ Zenica direktor ustanove Emil Brnić.

Svoj doprinos u radu konferencije “Aktivno starenje kao kultura življenja” dao je i predstavnik Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika Grada Zenica Muhamed Fetić, koji je govorio o problemima i potrebama na pomoći i podršci starijim osobama u Zenici.

Podijelite članak

Počitajte još

Obavijest Kantonalne bolnice Zenica povodom prevencije širenja gripe

072info

Prilikom utovara jalovine, radnici ugledali nogu: U Zenici nađeno još jedno tijelo

072info

Zenica: Utvrđuje se identitet tijela pronađenog u rijeci Bosni

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box