D64E0361 FEE6 4458 B668 8597834D9322
Foto: Screenshot live prenosa
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Navijači i simpatizeri NK Čelik okupili su se na večerašnjim protestima, a mirna šetnja počela je ispred Robne kuće Bosanka s centralnog trga.

Skup je osiguravao veliki broj policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a prisutni simpatizeri nosili su transparente s porukama poput “SDA MAFIA”, “NIKAD NIČIJI”, “ZENIČKI INAT”…

Kako je pojasnio Kenan Zimeri, predstavnik navijača Čelika, protesti su organizirani jer Grad Zenica ne ispunjava obaveze prema NK Čelik, a prvenstveno vezano za uplatu viška sredstava od poslovnih prostora što je definisano sporazumom.

Ranije je Kasumović pojasnio u vezi sa potpisanim Sporazumom.  

-Grad se obavezao da će narednih 120 mjeseci ili 10 godina izdvajati oko 30.000 KM svaki mjesec, što i čini te redovno plaća.  Osim toga, Grad je pristao mjesečno prebacivati naplaćene kirije od poslovnih prostora. Međutim, kako to ne može biti posebna stavka u Budžetu, sredstva smo predvidjeli u transferu za sport u iznosu od 750.000 KM. Kako ne bi bilo da sam subjektivan, svoja ovlaštenja o raspodjeli tih sredstava prenio sam na Komisiju koja se sastojala od predstavnika iz svih sportskih grana koje egzistiraju u našem gradu. Komisija je raspisala Javni poziv za raspodjelu tih 750.000 KM i po pristiglim prijavama, bez ikakvog utjecaja Gradske uprave, ta sredstva su se i rasporedila. Kako sam informisan, NK Čelik nije se prijavio ili se prijavio sa velikim zakašnjenjem. U toj komisiji, pored drugih 13 članova, bio je i “zenička sportska javnost” novinar Dino Kurbegović. Upravo oni su izvršili raspodjelu tih sredstava, niko drugi. Svi oni su, također, Bogu hvala živi i zdravi, te su tu raspodjelu i potpisali, što svako dobronamjeran može provjeriti. OVO SU JEDINE ISTINE O SVEMU ŠTO SE POKUŠAVA PREZENTIRATI NA POTPUNO POGREŠAN I POTPUNO NETAČAN NAČIN.  DO SADA JE SVAKI POKUŠAJ SPINOVANJA JAVNOSTI OD STRANE POLITIČKIH NEISTOMIŠLJENIKA KOJI ZLOUPOTREBLJAVAJU SPORT, PRIVREDU…  PROPAO, BUDUĆI DA SU GRAĐANI ITEKAKO SVJESNI DA SAM ZA 4,5 GODINE IZDVOJIO DUPLO VIŠE SREDSTAVA ZA NK ČELIK NEGO PRETHODNE VLASTI ZA 14 GODINA – poručio je Kasumović.