Portal 072info

U Zenici počela sedmodnevna akcija sistematske deratizacije

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Na području općine Zenica danas je počela sedmodnevna akcija obavezne preventivne sistematske deratizacije, koju provode stručnjaci Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica.

U okviru ove akcije bit će obuhvaćene javne i zelene površine u gradskim naseljima, zgrade i privatni stambeni objekti u užoj gradskoj zoni, obale površinskih voda, centralne deponije i smetljišta u gradskim područjima, kolektivni centri za smještaj izbjeglih i prognanih lica, objekti javnih zdravstvenih ustanova, vjerski objekti i stambene zgrade, te kanalizaciona mreža, šahtovi i kolektori.

Tokom izvođenja akcije svi subjekti, koji podliježu provođenju obavezne sistematske deratizacije, dužni su obezbijediti nesmetan rad izvođačima, bez obzira na parcijalne radove i ugovore koje posjeduju, a koji se stavljaju van snage za vrijeme trajanja akcije.

Troškove jesenje deratizacije snose Općina Zenica, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, poslovni subjekti i vlasnici objekta u kojima se realizira sistematska deratizacija.

Fena

Podijelite članak