AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Na području općine Zenica danas je počela sedmodnevna akcija obavezne preventivne sistematske deratizacije, koju provode stručnjaci Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Zenica.

U okviru ove akcije bit će obuhvaćene javne i zelene površine u gradskim naseljima, zgrade i privatni stambeni objekti u užoj gradskoj zoni, obale površinskih voda, centralne deponije i smetljišta u gradskim područjima, kolektivni centri za smještaj izbjeglih i prognanih lica, objekti javnih zdravstvenih ustanova, vjerski objekti i stambene zgrade, te kanalizaciona mreža, šahtovi i kolektori.

Tokom izvođenja akcije svi subjekti, koji podliježu provođenju obavezne sistematske deratizacije, dužni su obezbijediti nesmetan rad izvođačima, bez obzira na parcijalne radove i ugovore koje posjeduju, a koji se stavljaju van snage za vrijeme trajanja akcije.

Troškove jesenje deratizacije snose Općina Zenica, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, poslovni subjekti i vlasnici objekta u kojima se realizira sistematska deratizacija.

Fena