Portal 072info

U Zenici počeo Festival ‘Ljetne večeri teatra’

Na otvorenoj sceni Centra za kulturu Preporod u Zenici sinoć je otvoren prvi Festival “Ljetne večeri teatra”, koji organizira Udruženje za promociju i razvoj kulturnih aktivnosti ‘Studio teatar’ iz Zenice.

Predstavom “Partija remija” brojnoj publici se predstavio glumački par zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić.

Večeras je na programu “Državni lopov” Fadila Hadžića, a u predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Postavljena je još prije deset godina i danas je aktuelna.

Festival se održava u bašti Centra za kulturu Preporod i već prve večeri je privukao veliki broj posjetitelja tako da su organizator morali da proširuju gledalište.

-Iznenađeni smo posjetom, jer smo mislili da broj posjetilaca neće biti toliko veliki s obzirom da se radi o predstavi koja je bar 40 puta odigrana u Bosanskom narodnom pozorištu, ali drago nam je bilo vidjeti toliko ljudi – kaže idejni tvorac festivala glumac Nusmir Muharemović.

U sklopu Festivala “Ljetne večeri teatra”, građani Zenice i gosti imaju priliku uživati u još četiri predstave, i to “Državni lopov”, “Ludilo udvoje”, “Derviš i smrt” i “Rod i dom”.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box