Portal 072info

U Zenici počeo program zimovanja djece i omladine

Prva grupa zeničke djece jutros je organizirano otišla na planinu Smetovi u okviru tradicionalnog gradskog projekta “Zimovanje djece i omladine”.

Kako je planirano, autobusi Javnog preduzeća gradskog saobraćaja “Zenicatrans – Prevoz putnika” svakodnevno, do 22.januara, prevozit će djecu i građane do Sportsko-rekreativnog centra Smetovi, oko osam kilometara udaljenog od Zenice, a dio djece će imati i višednevni boravak u okviru zimskih aktivnosti zeničkih izviđača.

– Dvadeset do trideset djece po jednoj smjeni će biti smješteno u Domu izviđača i radit će po posebnom rekreativnom i edukativnom programu organizacije Saveza izviđača Zenice – rekao je Feni predsjednik SIOZ-a Edin Šarić.

Program boravka djece na Smetovima obuhvatit će niz različitih aktivnosti, koje će pripremiti i realizirati nevladine organizacije, a nadležna gradska služba će koordinirati aktivnosti gradskih javnih preduzeća i drugih institucija, koji će učestvovati u realizaciji programa zimovanja.

Svakodnevna autobuska linija na relaciji Zenica – Smetovi – Zenica ima polazak u 09.30 sati s parkinga ispred Gradske Arene, a povratak je planiran sa parkinga na Smetovima u 15 sati.

Snijeg koji je noćas padao i na području SRC Smetovi ne omate saobraćaj prema ovom omiljenom izletištu, jer je put do Smetova u potpunosti očišćen.

Podijelite članak

Počitajte još

Požari na području Mjesne zajednice Lašva

072info

I pored restrikcija turistička tura povodom 584. rođendana Zenice

072info

KPZ ZENICA: Sejfović u zatvoru organizirao tuču, ide na tri mjeseca u samicu

072info