Portal 072info

U Zenici prezentirani načini pametne upotrebe energije

U sklopu kampanje „Lajk za pametnu energiju” u Zenici je održano edukativno i zabavno druženje, koje je imalo za cilj da Zeničanima predstavi pametne načine upotrebe energije u svakodnevnom životu.

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizira u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, radi stvaranja povoljnih uvjeta za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećanja broja „zelenih radnih mjesta“, te da doprinese razvoju tržišta što vodi ka privrednom rastu i razvoju BiH.

– Svrha tih aktivnosti je informiranje i edukacija javnosti o energetskoj efikasnosti, koja se nikako ne smije posmatrati kao ušteda koja podrazumijeva određena odricanja. Veoma je važno naglasiti da efikasnijom upotrebom energije dolazi do unapređenja kvalitete života, te sigurnije i kvalitetnije budućnosti svih nas. Uključivanjem svakog pojedinca i zajedničkim djelovanjem nadležnih institucija iz te oblasti doprinosi se održivom razvoju BiH – izjavio je rukovodilac UNDP-ovog projekta „Zeleni ekonomski razvoj” Siniša Rodić.

Projekt „Zeleni ekonomski razvoj” u BiH implemetira Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP, uz finansijsku podršku vlade Švedske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fonda za zaštitu okoliša FBiH, u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskih ministarstava prostornog uređenja, kantonalnih ministarstava i drugim partnerima.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box