Portal 072info

U Zenici proglašeno stanje prirodne nesreće

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svojstvu komandanta Civilne zaštite Grada Zenica, povodom novonastale situacije održao je danas vanredni sastanak Štaba civilne Grada Zenica. Tom prilikom donesena je Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriji grada Zenica.

“Svi ljudski ali i materijalno – tehnički resursi stavljeni su u funkciju i tako će bez prestanka biti dok ne dođe do normalizacije stanja. Imamo više kritičnih lokaliteta, pričinjena je veća materijalna šteta na putnoj infrastrukturu i stambenim objektima i obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za naredni period, bili smo dužni maksimalno ozbiljno shvatiti situaciju i staviti sve mašine u funkciju. Osim gradskih službi i funkciji su i radnici i mehanizacija javnih preduzeća”, nakon sastanka izjavio je gradonačelnik Fuad Kasumović koji od ranih jutarnjih sati obilazi ugrožena područja.

Služba civilne zaštite Grada Zenica upozorava sva fizička i pravna lica koja žive i rade u priobalnom pojasu rijeka: Bosna, Kočeva, Babina, Pepelarska rijeka, Bistrička i Gračanička rijeka, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama.

Gradonačelnik i Štab civilne zaštite Grada Zenica pozivaju građane Zenice na saradnju i razumijevanje, te da se po potrebi jave Službi civilne zaštite na telefon 032 447-731.

Podijelite članak
  • 210
    Shares

Počitajte još

400 đaka u Željeznom Polju pohađa školu koja je na klizištu

072info

Više od 100 poginulih, milioni raseljeni u poplavama u južnoj Aziji

Redakcija

Dramatično u Jagodićima kod Zenice, voda poplavila nekoliko kuća (FOTO)

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box