U Zenici pronađena droga, policijskom kontrolom pronađene i oduzete cigarete iz automobila

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.09.2018. godine, u 14,20 sati, u mjestu Kamenolom, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica T.A., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 17.09.2018. godine, oko 18,20 sati, u mjestu Dolača, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Rover”, registarskih oznaka K09-M-037, kojim je upravljalo lice M.A., iz Zenice. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila utvrđeno je da navedeno lice prevozi određenu količinu cigareta, bez akciznih markica. Sporne cigarete su oduzete, te su poduzete druge mjere i radnje na dokumentovanju navedenog slučaja.