U Zenici prošle godine 1.291 korisnik javnih bicikala “Nextbike”

csm nextbike IMG 9327 2022 a6678d580d
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Grad Zenica jedan je od 250 gradova u svijetu u kojima funkcioniše sistem gradskih bicikala Nextbike.

Nextbike je brz, jednostavan i praktičan sistem javnih bicikala koji korisnicima omogućava uzimanje bicikla na jednoj lokaciji, a povrat na drugoj, što ga za mnoge čini idealnim prevoznim sredstvom u gradskim urbanim sredinama.

Smanjenje upotrebe automobila i emisije CO2, pozitivan uticaj na zdravlje stanovništva, jačanje imidža i turističke ponude, dodatne su koristi koje ovaj projekat donosi za grad.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Hamid potrebitim besplatno prevozi donirane životinje

U Zenici je sistem javnih bicikala “Nextbike” pušten u funkciju u oktobru 2019. godine.

Projekat gradskih bicikala mnogi naši građani prihvatili su s velikim oduševljenjem, a broj korisnika je u stalnom porastu. Ukupno je u 2021. godini ostvareno 13.516 najmova. Najveći broj najmova ostvaren je u junu i to 2.031. Radnim danom su primjetni peak-ovi u ranim jutarnjim satima, što znači da naši sugrađani u velikoj mjeri koriste Nextbike kao prijevozno sredstvo za odlazak na posao i povratak s posla“, kazala je Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

ČITAJ JOŠ:  ZEMLJOTRES U ZENICI: Osjetila sam kao eksploziju

Broj aktivnih korisnika na kraju 2021. godine je bio 1.291, dok je najfrekventnija lokacija Uglovnica.

GODISNJICA
MARKETING