Portal 072info

U Zenici rasprava ‘Psi – lutalice’ za rješenje gorućeg problema

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon brojnih problema koje lokalnoj zajednici u Zenici donose napušteni gradski psi, Udruga “Stop ugrizu” na inicijativu mnogobrojnih nezadovoljnih građana Zenice priprema organizaciju javne rasprave o temi ”Psi – lutalice”.

Udruga građana za zaštitu čovjeka od ugriza pasa na ovaj način želi da ubrza rješavanje problema koji dobija sve veće razmjere zbog brojnih, gotovo svakodnevnih, napada pasa lutalica na građane Zenice. Iz Udruge ističu da “nakon više od šest godina od usvajanja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, grad Zenica nije učinio apsolutno ništa kako bi riješio ovaj gorući problem”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog preusmjerenja gradskih budžetskih sredstava, usljed više sile uslovljene prošlogodišnjim poplavama, izgradnja azila za napuštene pse u Zenici trebala je biti završena u septembru prošle godine, ali ni do danas nije završena. Javna rasprava bi trebala da ponudi i odgovor kada će konačno biti završen gradski azil za pse, jer sve je više napuštenih pasa koji pokazuju agresivnost, o kojima bi se morale brinuti kafilerijske službe i na taj način zaštiti građana od ujeda i psiholoških trauma.

Javnom raspravom “Psi – lutalice” zenička udruga građana za zaštitu čovjeka od ugriza pasa “Stop ugrizu” želi pomoći građanima da slobodno hodaju svojim gradom, bez straha od napada pasa-lutalica, i pomoći djeci da se sigurno i slobodno igraju na svojim igralištima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je planirano Javna rasprava “Psi – lutalice” bit će održana u ponedjeljak, 18. maja, u Gradskoj biblioteci Zenica.

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME