Portal 072info

U Zenici se do kraja jula otvara novi hotel, vrijednost radova iznosi milion KM

Zenica će do kraja jula dobiti još jedan hotel, a radi se o investiciji firme Babić Biss-Tours vrijednosti blizu milion KM. Lokacija hotela je u blizini stadiona Bilino Polje, a u izjavi za Klix.ba vlasnik Babić Biss-Toursa Benjamin Babić je kazao da su uvidjeli da su Zenici potrebni veći smještajni kapaciteti zbog čega su novac odlučili investirati u gradnju hotela.

“Hotel smo napravili u već postojećoj zgradi koja se nalazi u blizini stadiona Bilino Polja gdje su se ranije izdavali poslovni prostori. Odlučili smo napraviti ukupno 18 soba od čega su tri apartmana”, kazao je Babić.

Dodao je da će svaka soba imati WI-FI konekciju, kablovsku televiziju, grijanje, klimu, toalet, a u sklopu hotela bit će napravljena i sala za konferencije.

“U budućnosti planiramo u sklopu hotela napraviti i moderan restoran pri nekoj franšiznoj kući, ali ćemo o tome još razgovarati”, izjavio je Babić te dodao da se radi o hotelu koji je ispunio sve zahtjeve energetske efikasnosti gradnje objekta.

Za izgled i uređenje hotela angažovana je magistrantica na Sveučilištu u Zagrebu Nives Lučić.

S ovim hotelom Zenica će imati pet hotelskih smještaja u funkciji i dva van funkcije (Hotel Rudar i Hotel Internacional).

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 59
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Polaganjem asfalta završena rekonstrukcija Ilirskog puta

Redakcija

Privremena izmjena režima pješačkog saobraćaja na mostovima Bilinopoljski i Jalijski

072info

Kod Zeničanina pronađena droga

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME