U Zenici se igra 18. evropski teniski turnir za juniore i juniorke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Teniski klub Čelik domaćin je 18. evropskog teniskog turnira za juniore i juniorke “Zenica open 2017” na kojem učestvuje 80 igračica i igrača iz 15 evropskih zemalja i Australije.

Na turniru, koji je uvršten u kalendar Tenis Evrope, nakon kvalifikacionih mečeva počeli su susreti glavnog dijela turnira, a ovogodišnje učesnike predvode prvi nositelj Kazakov iz Rusije, koji je na 153. mjestu rang liste za juniore, te Veronika Bazar iz Poljske, s rejtingom na 78. mjestu u konkurenciji juniorki, te naša Katarina Trivić.

Koliki je značaj ovog turnira među juniorkama i junorima najbolje svjedoči podatak da su tokom proteklih osamnaest godina na njemu učetvovala današnja značajna teniska imena, među kojima se posebno ističu Ana Ivanović, Dušan Lajović, Ivan Dodig, Damir Džumhur, Mirza Bašić i gotovo sva imena teniskog sporta u BiH.

Ove godine pristigla je i sjajna ekipa tenisera iz Australije, koji se do sada nisu takmičili u Evropi i zbog toga ih nema na evropskoj rejting listi juniora i juniorki.

Turnir se završava u petak za najbolje parove, dok će  se u subotu igrati finalni susreti u pojedinačnoj konkurenciji.