Portal 072info

U Zenici se okupilo 350 izviđača iz 18 gradova BiH i Srbije

U Zenici se okupilo 350 izviđača iz 18 gradova BiH i Srbije u okviru 6. interetničkih susreta, u organizaciji Saveza izviđača grada Zenice.

Susreti su počeli okupljanjem na Trgu Alije Izetbegovića, smotrom članova Saveza izviđača Zenice i svečanim otvaranjem susreta adolescenata i mladih pod nazivom „Jednostavno prijatelji – U susret proljeću” i orijentacionog takmičenja „Staza zdravlja“, u kojem učestvuje ukupno 46 ekipa.

Prema riječima organizatora, kroz raznovrsne aktivnosti, druženje i takmičenja, izviđači imaju priliku upoznati jedni druge, raditi zajedno i na kraju ponijeti nezaboravne uspomene sa jednog od najvećih događaja za izviđače u regiji.

– Akcenat je rad jednih sa drugima i jedni za druge, ali prije svega i na druženje. Mislimo da smo uspjeli u tome – poručili su iz Saveza izviđača grada Zenice.

Na susretima u Zenici je i Predrag Katić iz Beograda, kojem je ovo drugi put da dolazi u grad čelika na ovo druženje.

⁃ Biti izviđač je dobro jer stvaramo dobar i bolji svijet. Trebamo učiti naše buduće generacije da budu dobri, vrijedni i da stvaramo bolji svijet. Prvi put sam bio 2014. godine u Zenici i evo sada. Rado se vraćam nazad u Zenicu – poručio je Katić.

Interetnički susreti izviđača Bosne i Hercegovine i Srbije zvanično završavaju u nedjelju.

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 263
    Shares

Počitajte još

Suradnja tri fakulteta: Uskoro II ciklus Akademije za ekološki menadžment na UNZE

072info

Održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

072info

Upitni obroci za 808 korisnika Gradske narodne kuhinje u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box