U Zenici se živi za Čelik: U subotu spektakl na Bilinom polju

Pomenute ekipe osvojile su po sedam bodova, a povratak Čelika u sami vrh tabele te dobre igre ovog kluba su svakako najljepša vijest za bh. klupski fudbal na otvaranju nove sezone.

Pobjeda u Širokom Brijegu u 1. kolui Premijer lige u Zenici je dočekana s mnogo oduševljena, a upravo “trica” s Pecare do usijanja je dovela atmosferu u gradu fudbala.

Dolazak aktuelnog prvaka u Zenicu nije se mogao desiti u boljem trenutku, a da je Zeničanima Čelik mnogo više od kluba za kojeg se navija, pokazao je meč sa Sarajevom. Tribine ispunjene gotovo do poljednjeg mjesta, atmosfera kakvom se samo rijetki mogu pohvaliti.

U Zenici se jednostavno živi za Čelik i kada njihovim ljubimcima ide dobro na terenu oni najvatreniji navijači zaboravljaju svaklodnevne probleme s kojima se susreću. 

Pobjede nad Veležom u Mostaru stigla je kao kec na desetku, a crno-crveni su ponovo top tema u Zenici i već danas među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, samo se priča o narednom meču.

A, da stvar bude bolja, naredni meč je i derbi starih rivala s obzirom da na Bilino polje stiže Željezničar, koji takođe na otvaranju sezone pruža dobre partije.Advertisement

Jedno je sigurno, i ukoliko ima neko da misli drugačije grdno se vara, Bilino polje će u subotu biti ispunjeno do posljednjeg mjesta. Zenica će još jednom svjedočiti pravom fudbalskom spektaklu.

SportSport.ba