Portal 072info

U Zenici sutra promocija projekta ‘Dijalog za budućnost’

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Prva promocija projekta “Dijalog za budućnost: Promocija suživota i različitosti” i predstavljanje programa malih grantova u iznosu od 700.000 američkih dolara, bit će održana sutra na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Cilj je stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovisati suživot i poštivanje različitosti putem obrazovanja i kulture s naglaskom na mlade.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a dva miliona američkih dolara za implementaciju projekta je osigurao UN Fond za izgradnju mira.

Promocije projekta su dio šire kampanje koja obuhvata osam javnih univerziteta u BiH, a sve prezentacije bi se trebale održati do kraja novembra 2014. godine.

Naglašeno je da će kroz ovaj projekt mladi u BiH imati mogućnost konkurisati za dobijanje grantova za najbolje projekte iz oblasti: mladi, kultura, obrazovanje.

Za grantove će moći aplicirati nevladine organizacije, neformalne grupe i pojedinci, a prezentacija projekta će upravo biti prilika za pojašnjavanje uslova i kriterija za finansiranje ovih projekata, saopćeno je iz UNDP-a.

Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva BiH, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u julu 2014. godine počeo implementaciju projekta “Dijalog za budućnost: Promocija suživota i različitosti u BiH”.

Fena

Podijelite članak