Portal 072info

U Zenici ukraden Golf 5

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 13/14.08.2018. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf V”, registarskih oznaka K84-T-824, vlasništvo lica H.A., iz Zenice.

Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja i lišenja slobode izvršioca ove teške krađe, kao i aktivnosti na pronalasku otuđenog vozila.

U toku noći 13/14.08.2018. godine, u ulici Prve zeničke brigade, sa putničkog motornog vozila marke “SEAT”, vlasništvo lica K.E., iz Zenice, izvršena je krađa registarskih tablica broj M10-T-034. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Na području Kantona dogodila se dvadeset jedna saobraćajna nezgoda, u kojim su tri lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK.

Podijelite članak