Portal 072info

U Zenici umro Ezher Ezo Arnautović

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Zenici je nakon duže bolesti u 92. godini umro nekadašnji predsjednik Općine Zenica i istaknuti društveni radnik Ezher Ezo Arnautović.

Rođen je u Travniku, gdje je završio osnovnu i građansku školu, a tokom školovanja priključuje se ilegalno naprednom omladinskom pokretu u borbi protiv fašizma.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nakon Drugog svjetskog rata postao je profesionalni omladinski političar u rodnom gradu, a u maju 1960.  Arnautović postaje predsjednik Općine Zenica. Grad je za vrijeme njegovog predsjednikovanja krenuo brže u progres, dobio konture savremenog velegrada obogaćen bulevarom, širokim ulicama, bazenima, sportskim terenima s hiljadu stanova i modernim ugostiteljsko-turističkim objektima.

Tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu u 70. godini života se u činu pukovnika uključio u redove Armije BiH, a nakon rata je bio vijećnik u Općinskom vijeću Zenice.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Komemoracija povodom smrti Eshera Eze Arnautovića bit će održana 30. septembra, u velikoj sali Grada Zenice, a dženaza će biti klanjana nakon ikindije-namaza ispred Čaršijske džamije u Zenici, dok će se ukop obaviti na gradskom groblju Prašnice.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6