U Zenici uskoro počinje gradnja nove zgrade za izbjegle i raseljene osobe

Foto: Ilustracija

U Zenici bi do kraja ovog mjeseca trebala da počne  gradnja novog stambenog objekta namijenjenog za trajno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba.

Zgrada će se graditi u okviru zajedničkog projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Fonda za povratak BiH i šest bh. gradova i općina.

Trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba provodi se u okviru  državnog projekta stambenog zbrinjavanja i ukupne je vrijednosti oko 28,8 miliona KM.

Još jedan zenički stambeni objekt za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba bit će višespratnica koja će sadržavati 62 stana, a ukupna ugovorna vrijednost gradnje objekta iznosi 5.655.692 KM.

Višespratnica će se graditi na lokalitetu zeničkog naselja Radakovo, a za potrebe izgradnje nadležne službe Grada Zenice osigurale su besplatno građevinsko zemljište, svu potrebnu dokumentaciju i odobrenja za gradnju, te kompletnu infrastrukturu za novi objekt. 

Prema ugovoru učesnika u projektu gradnje objekata za trajno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba, svi stanovi će biti u vlasništvu Grada Zenice, a stambene jedinice će se dodijeliti na korištenje osobama iz spomenute socijalne kategorije.

Prethodni članakRezultati Evropske lige
Sljedeći članakZBOG OGROMNOG INTERESOVANJA Ana Bekuta dvije noći pjeva za zeničku publiku!