Portal 072info

U Zenici uskoro počinje izgradnja centra za osobe s poteškoćama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje „DLAN“, kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, uz pomoć Grada Zenice na čelu sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem i investitorima, uskoro bi trebalo početi realizaciju vrlo važnog projekta. Naime, radi se o centru za osobe s poteškoćama koji bi trebao biti jedini te vrste u BiH, ali i šire. Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja „DLAN“, ističe kako je sva potrebna dokumentacija za izgradnju centra gotova, te se očekuju investitori, a postoje naznake da su zainteresirani za ulaganje investitori iz Turske.

Završena je procedura dobijanja urbanističke saglasnosti, određena lokacija, a u izradi je i građevinska dozvola. Idejni i glavni projekat izradila je „AKSA“ iz Zenice, na čelu sa direktorom gospodinom Zvjezdanom Turkićem i službom za uređenje Grada Zenice. Centar kao takav bi trebao biti ponos Grada Zenice.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kada je u pitanju upotrebna vrijednost centra, radi se o centru za resocijalizaciju, rehabilitaciju i zadovoljenje potreba osoba s poteškoćama kakav do sada ne postoji na našim prostorima. Kapacitet centra bio bi u početku 40 korisnika istovremeno, s tim da bi se broj mogao povećavati u odnosu na usluge i potrebe osoba s poteškoćama.

Što se tiče sadržaja koje će nuditi ovaj centar između ostalog tu su: slane sobe, senzorne sobe, muzičke sobe, bazeni, fizikalna terapija, različite radionice i mnoge druge usluge koje će svakako dobro doći korisnicima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Početak gradnje ovog centra prema riječima rukovodstva Udruženja „DLAN“ planiran je za proljeće ove godine, ukoliko se ispune svi uslovi i dobiju potrebna sredstva za početak gradnje.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6