AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras u 21 započeli su ophodnju zeničkim ulicama s obzirom da je od tog termina do pet sati ujutro na snazi zabrana kretanja koju je donio Krizni štab na nivou ZDK.

S ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona jučer je donio novu odluku o zabrani kretanja koja umjesto od 23 počinje od 21 sat, a trajat će kao i prošla zabrana do 5 sati ujutro. Važeća odluka trajat će 14 dana, a policijski službenici već večeras mogli su se primijetiti na glavnim, ali i sporednim saobraćajnicama i ulicama.

Kontrola pješaka, ali i vozila u saobraćaju, s ciljem poštivanja navedenih odredbi Kriznog štaba, zadatak je policijskih službenika do 5 sati ujutro. Tokom večerašnje aktivnosti zenička policija zaustavila je nekoliko putničkih motornih vozila u kojima su bili radnici koji posao imaju organizovan u smjenama te nije bilo potrebe za izricanjem kazni.

Zeničke ulice mnogo prije 21 sat bile su puste, a zenička policija zahvalila se svojim sugrađanima na poštivanju naredbi Kriznog štaba ZDK s nadom da će pandemija uskoro biti prošlost.