U Zenici započeo sajam zapošljavanja (FOTO)

U Zenici započeo sajam zapošljavanja (FOTO)
IMG_5666
FOTO: Benjamin Hazić

U organizaciji Javne ustanove Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, ali i u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, odlučeno je orgaizovanje Sajama zapošljavanja. Isti se otvorio danas, 24. aprila u Gradskoj areni u Zenici.

Ono što se smatralo jednim od ključnih ciljeva za održavanja ovog sajma je unapređenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada – poslodavaca, ali i izrazito bolja organizacija poslova među nezaposlenim osobama i javnim službama za zapošljavanje.

Na Sajmu je učešće uzelo nešto više od 50 poslodavaca s područja našeg Zeničko-dobojskog kantona, a isti sajam je ponudio više od 1.000 slobodnih radnih mjesta.

U sklopu Sajma se održao i okrugli sto na temu “Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu”, na čijem su izlaganju učestvovali predstavnici Službi za zapošljavanje našeg kantona, ali i Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, udruženja poslodavaca, kao i predstavnici općinske i kantonalne vlasti, koji su također istakli da se nadaju što boljem odzivu naručito mladih ljudi i onih koji zaista znaju i umiju da obavljaju poslove za koje su spremni.

Mladim ljudima je pružena šansa za što boljim usavršavanjem poslova i dokazivanjem u okviru raznih grana, te se organizatori nadaju što boljim odzivom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE