bdc ef unze 1 1636735504
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 12, 2021 @ 17:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Deveta Međunarodna naučno-stručna konferencija “Razvoj poslovanja – BDC 2021”, u čijem fokusu ove godine je bilo stanje i perspektive digitalne transfomacije poslovanja zemalja zapadnog Balkana, završena je danas u Zenici.

NER FIT

Konferencija koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade FBiH i uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Njemačke kroz projekat EU4Business, i ove godine na jednom mjestu okupila je najeminentnije stručnjake iz oblasti ekonomije i razvoja poslovanja, predstavnike privrednih komora svih nivoa, kao i brojne značajne privrednike iz BiH.

Konferenciju u Zenici ove godine vrlo uspješno su organizirali Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici zajedno sa ekonomskim fakultetima iz Beograda, Podgorice, Osijeka, Kragujevca, Sarajeva i Tuzle.

EU4Business je projekt Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura).

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022., saopćeno je sa Univerziteta u Zenici.

LIDER