U zeničkom Rudaru humanitarni koncert za liječenje petnaestogodišnjeg Zeničanina

U zeničkom Rudaru humanitarni koncert za liječenje petnaestogodišnjeg Zeničanina

Babanović (Nedžad) Hajrudin je dječak od 15 godina koji boluje od Arthritis idiopathica juvenilis – poliartikularna forma, odnosno bolesti zglobova i tetiva.

Na osnovu kliničkog toka, kliničkog pregleda i nalaza MRI oba kuka, kod Hajrudina i dalje postoji aktivnost artritisa u oba kuka i nakon sedam mjeseci terapije metotrexatom što prema ACR preporukama iz 2011. godine zahtijeva uvođenje biološke terapije (adalimumab- Humira 40mg sc). 

U prijevodu – ovaj dječak je teško bolestan, ali ono što ohrabruje jeste da se njegova bolest može izliječiti kontinuiranom terapijom koja iziskuje veoma skupocijene injekcije “HUMIRA 40mg, a koje treba primati svake dvije sedmice po jednu a kako bi u konačnici ozdravio. Ono što zabrinjava porodicu i što dovodi u pitanje Hajrudinovo ozdravljenje jeste cijena injekcije, što ove ljude i ovog dječaka tjera da pokušaju uz pomoć dobrih ljudi prikupiti novčana sredstva za injekcije.

Jedna injekcija koja je prijeko potrebna našem Hajrudinu svako drugu sedmicu iznosi visokih 1250 KM, a porodica nije u mogućnosti svome dijetetu obezbijediti sredstva neophodna za konstantne terapije. Zato su se odlučili aktivirati i pozvati sve dobre Zeničane da olakšuju ovaj problem i da svojim doprinosom budu dio onih koji će pomoći da se naš petnaestogodišnji Hajrudin izliječi.

Ono što se u posljednje vrijeme pokazalo ispravnim a što će i porodica pokušati uraditi u nadi da neće biti izuzetak jeste organizovanje humanitarnog koncerta koji će okupiti veliki broj izvođača u zeničkom Hotelu Rudar i to 28. marta sa početkom u 20.00 sati. Učesnici koncerta su dobro poznati humanisti, imena koja su do sada dala svoj maksimum u akcijama ovog tipa, a zenička publika uživat će u pjesmama Elvina Kadrića, Armina Mešanovića, Jasmina Patkovića, Dženite Čolak, Naide Stupar, Irfana Iche, Saudina Fetića i mnogih drugih izvođača. WARM UP: DJ Edvin Ajanović!

Porodica ulaže dosta nade u ovaj koncert i vjeruje kako će njihov petnaestogodišnji sin uspjeti da doživi svoje najbolje godine života a da će se Zeničani ponositi kako su još jednom spasili mladi život. 

Četvrtak, 28. mart u 20.00 sati, Hotel Rudar Zenica! Cijena ulaznice: 5,00 KM!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica