U Zenicu stiže oko 200 navijača iz Živinica: Iz Čelika poručili ‘Dobro došli, ali bodove nećete dobiti’

Podijelite vijest

Na press konferenciji u Rukometnom klubu,,Čelik” u Zenici zeničani su najavili novi žestoki  ,,rukometni rat” i pobjedu protiv jake ekipe ,,Konjuha” u drugom kolu ,,Lige 4 za prvaka BiH”, u srijedu 14.  maja, sa početkom u 17 sati u Gradskoj areni Zenica.

Znamo da je ,,Konjuh” jedna od najborbenijih ekipa u Bosni i Hercegovini, ali to im  neće puno koristiti! Ja i moji saigrači ćemo dati od sebe 200 odsto i ,,Konjuh” u Gradskoj areni  mora ,,pasti”! Napokon ova ekipa ,,Čelika” ima šansu da budemo u samom vrhu BiH rukometa i plasiramo se u Evropu. Gotovo čitava sadašnja ekipa ,,Čelika” igra već četiri godine zajedno i red je da to ,,krunišemo” Evropom! ,,Konjuh”  je u Premijer ligi BiH  jedini iz Zenice,,uzeo” tri boda, i sada je red im to vratimo ,,milo za drago”! – kaže odlično lijevo krilo ,,Čelika”, 24-godišnji Milan Duvnjak.

200 navijača iz Živinica u Areni

I u Živinicama vlada prava rukometna groznica. Pobjeda nad ,,Borcem” u Živinicama, dala je krila igračima ,,Konjuha”.

Prema posljednjim najavama iz Živinica u Gradsku arenu u Zenici dolazi oko 200 navijača. Mi im poručujemo: doro došli! Preduzećemo maksimalne  mjere da se u Zenici lijepo osjećaju, ali bodove neće dobiti! – poručuje predsjednik Kluba iz Zenice Pane Škrbić.

U srijedu je u Zenici veliki praznik rukometa, gdje se naša ,,Čelična mašina” tek zahuktava. Nakon dužeg vremena naša ekipa jekompletna i ne igra jedino Mirza Dervenčić, koji se nalazi u Kantonalnoj bolnici, radi operacije koljena i želimo mu brz oporavak. Na izvanrednoj utakmici i pobjedi ,,Čelika” protiv RK ,,Bosne” nije igrao Milan Duvnjak i njega smo ,,čuvali” kao ,,tajno oružje” protiv ,,Konjuha” – kaže Škrbić.

U ,,Čeliku” još kažu – ako iz  Živinica dolazi oko 200 navijača, da iz Zenice u Gradskoj areni očekuju oko 4.000 navijača… Javila se i navijačka skupina ,,Robijaši” koja je  najavila oko 1.000 navijača u Areni. Dolazak su najavili i ljubitelji rukometa iz Maglaja, Doboja, Kaknja, Travnika, Bugojna, Viteza, Sarajeva…

Poziv sponzorima

Pouzdani golman ,,Čelika” Dragan Starčević, koji je pored Davora Kadića, Aldina Begagića, Eduarda Martića, Boška Jolovia, Milana Duvnjaka i drugova najzaslužniji za plasman ,,Čelika” u ,,Ligu 4”-  kaže da će on nastaviti sa dobrim odbranama:

Poručujem napadačima ,,Konjuha” da se u Zenici neće nadavati golova! Mi nastvaljamo pobjedonosni put i idemo sa petom pobjedom u nizu u Premijer ligi, odnosno u ,,Ligi 4” – kaže Starčević.

Dragan Starčević će u narednom prvenstvu, kako je izjavio predsjednik kluba Pane Škrbić, pored golmanske pozicije paralelno imati i funkciju trenera golmana, a ovavažna funkcija u RK ,,Čeliku” nikada nije postojala.

NA KRAJU, PORED POZIVA PUBLICI DA U SRIJEDU 14.  MAJA U 17 SATI DOĐU U GRADSKU ARENU, ,,ČELIK” POZIVA I SPONZORE DA BUDU SPONZOR ,,ČELIKA” ZA ,,LIGU 4” – PORUČUJU IZ RK ,,ČELIKA”.