U životnoj opasnosti 60-godišnjak kojeg je jučer udario terenac u centru Sarajeva

345C9B18 6888 456A 9722 5573121D9983
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Muškarac koji je jučer povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Titovoj ulici u Sarajevu zadobio je povrede opasne po život, dok je drugi pješak pušten na kućno liječenje.

Nesreću koja se dogodila oko 16:55 sati u centru Sarajeva ispred Centralne banke uzrokovala je A.H.K. (1988. godište) koja je prilikom skretanja u desnu stranu terencem Suzuki Vitara udarila u betonski stubić, a zatim u pješake K.B. (rođen 1961.godine u Sarajevu) i M.C. (rođen 1957.godine u Konjicu) koji su se nalazili na trotoaru. Vozilo je zatim udarilo u betonsku žardinjeru.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak K.B., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobio je i pješak M.C., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopediju i traumatologiju upućen na kućno liječenje.

Lakše tjelesne povrede je zadobila vozačica A.H.K. koja je nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, otpuštena na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobaćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.