Ubica djece prebačen u zatvorsku bolnicu

B7DF7D9D 6514 4656 87A9 C007980F2AAA
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Harald Kopitz smješten je na odjel psihijatrije te je sam u sobi i cijelo vrijeme je pod nadzorom ljekara i pravosudnih policajaca.

Snima ga kamera, pišu hrvatski mediji.

Podsjetimo, Kopitz je krajem prošlog mjeseca u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, a zatim je pokušao ubiti i sebe. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela za koja ga sumnjiče.

ČITAJ JOŠ:  Zbog ubistva u Zenici: Na granici uhapšen 30-godišnjak

Istraga je proglašena tajnom zbog toga što su oštećenici djeca. Kopitzov advokat po službenoj dužnosti najavio je žalbu na određenje istražnog zatvora.

Tužiteljstvo je nakon Kopitzovog ispitivanja i pokretanja istrage saopštilo da ga tereti za tri krivična djela teškog ubistva jer je “s unaprijed stvorenom namjerom lišio života svoje troje djece”.

Kopitzov advokat po službenoj dužnosti Marko Ivica rekao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv Kopitza tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu, da je njegov branjenik relativno stabilnog psihičkog stanja. 

ČITAJ JOŠ:  Nije se vratio u zenički zatvor: Ubica ekonomiste iz Gračanice uhvaćen na granici

– Državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.), nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela teškog ubistva. 

GODISNJICA
MARKETING