Ubica monaha ostaje u pritvoru

2 439

Dragan Ševo (40), osumnjičeni za teško ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova, ostaće iza rešetaka još dva mjeseca.

To je odlučio Okružni sud u Banjoj Luci koji donio rješenje da se Ševi produži mjera pritvora do 21. marta ove godine.

Posna večera

– Pritvor je produžen zbog same težine krivičnog djela i što bi puštanje osumnjičenog na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda – navode u sudu.

Zločin se dogodio 7. decembra ove godine. Ševu je vozač dovezao do manastira i čekao ga ispred u automobilu. Za to vrijeme on je ušao u konak manastira i monah Stefan domaćinski ga je dočekao i servirao mu posnu večeru. Oni su se poznavali od ranije jer je Ševo često svraćao u manastir.

Izvadio nož

Znao je da u njemu ima novca od priloga vjernika pa je od monaha tražio da mu da novac kako bi platio dugove i obaveze koje je imao. Dok su razgovarali Ševo je na stolu u trpezariji uočio vrećicu s novcem od priloga vjernika, ali je monah odbio da mu da novac. Ševo je potom izvadio nož, koji je nosio sa sobom.

Monaha je dva puta ubo u grudi, pri čemu mu je probio grudnu kost, a potom je iz manastira ukrao oko 1.200 maraka. Tokom saslušanja je priznao ubistvo, tvrdeći da nije imao namjeru da ubije monaha, te da je samo želio da ga zaplaši.

Ševo je nakon zločina pobjegao i poslije dvodnevne potrage uhapšen je u motelu “Nana” u Banoj Luci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi.

Avaz

Prethodni članakHalilović: Mjere koje smo donijeli u vrijeme pandemije pokazale su se kao pun pogodak
Sljedeći članakU Federaciji BiH broj zaposlenih za sedam dana porastao za 427