Portal 072info

Ubica vaspitačice godinama u bjekstvu: Ušao kroz prozor, sačekao i zadavio ženu, a potom nestao…

kolobara verica 2005
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od ubistva 59-godišnje Verice Radovanović prošlo je 15 godina, a ubica ni do danas nije otkriven. Ubistvo ove nekadašnje vaspitačice jedan je od nekoliko neriješenih slučajeva na kojima brčansko Tužilaštvo i dalje intenzivno radi.

Nepomično tijelo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Istrage usmjerene na otkrivanje počinitelja ovih teških krivičnih djela se i dalje provode kako bi se ubistva rasvijetlila i počinitelji identificirali. U slučaju ubistva Verice Radovanović prikupljeni su odlučujući materijalni dokazi, ali, nažalost, do počinitelja još nismo došli, napominje glavni brčanski tužitelj Zekerija Mujkanović.

U novembru 2005. godine oko 11 sati radnici koji su radili na izgradnji obdaništa u Ulici Dražena Petrovića u brčanskom naselju Kolobara primijetili su kroz prozor stana na broju 1, u blizini radilišta, nepomično žensko tijelo. Policija je obavila uviđaj te je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile okolnosti Vericine smrti. Uviđajna ekipa policije i Tužilaštva distrikta Brčko konstatovala je da je riječ o smrti nasilnim davljenjem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pretpostavlja se da je ubica u stan ušao kroz prozor i potom sačekao žrtvu. Radovanovićeva je posljednji put viđena dva dana ranije u prijepodnevnim satima, prenosi Oslobođenje.

Koristoljublje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom uviđaja nije primijećeno da nedostaju dragocjenosti ili drugi određeni predmeti, što je isključilo koristoljublje kao motiv ubistva. Ona je prije rata radila kao vaspitačica u obdaništu. Komšije su nakon zločina istražiteljima ispričale da je 59-godišnjakinja vodila miran život te da im nije poznato da li je imala ikakvih problema.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME