Ubici iz Mladenovca lagala da je trudna jer se plašila da će je ubiti

Žena inicijala J. A., koja je bila u taksiju koji je Uroš Blažić oteo nakon masakra u Mladenovcu saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smedrevu. Ona je dobila status oštećene, potvrdio je za “Euronews Srbija” tužilac Ivan Konatar. Saslušan je i njen vjerenik.

Plan je da u narednim danima svoj iskaz u tužilaštvu da i taksista koji je te noći upravljao vozilom, a Konatar je rekao da je naloženo i niz složenih vještačenja, uključujući balističko, psihijatrijsko i DNK.

Prijetio smrću 

Kako nezvanično saznaju mediji, J. A. je u tužilaštvu rekla da je, nakon što je Blažić oteo vozilo, ona izmislila trudnoću zato što se plašila da bi on mogao da je ubije. Rekla je i da je osumnjičeni njoj i taksisti prijetio smrću.

Tužilaštvo intenzivno radi s policijom na utvrđivanju porijekla oružja kojim su izvršena ubistva i načina na koji je okrivljeni nabavio naoružanje. Podsjetimo, Blažić je hicima iz automatske puške u noći između 4. i 5. maja usmrtio osmero ljudi, teško i lakše ranio njih 14, a tužilaštvu je nakon hapšenja priznao zločin.

Određen pritvor

Blažiću se na teret stavlja izvršenje pet krivičnih djela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru koji mu je određen do 30 dana po osnovu opasnosti od bjekstva, da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke, zbog mogućnosti da će ponoviti djelo i zbog uznemirenja javnosti, prenosi “EuroNews”.