Ubijen jedan od najbogatijih Britanaca: Pronađen mrtav u svom domu

Jedan od najbogatijih Britanaca pronađen je mrtav u svom domu, a njegova supruga bori se za život.

Ser Ričard Leksington Saton (Richard Lexington Sutton, 83) pronađen je sinoć oko 21 sati, a na tijelu je imao rane nastale uslijed uboda nožem. Njegova supruga povrijeđena je i hitno prebačena u bolnicu, prenosi “Jutarnji list”

Policija je nakon ispitivanja svjedoka krenula u potragu za Range Roverom. Tokom noći i jutra pratili su automobil kroz četiri okruga, duž više od 160 kilometara, prije nego što su ga zaustavili u četvrti Hamersmit u zapadnom Londonu.

Policija je uhapsila 34-godišnjaka zbog sumnje na ubistvo, piše britanski Times. Muškarac je prebačen u bolnicu zbog ozljeda koje nisu opasne po život, a policija vjeruje da je osumnjičeni poznavao žrtvu.

Bogatstvo Satona, čija porodična plemićka titula potječe iz doba kralja Džejmsa (Jamesa I), procjenjuje se na oko 301 miliona funti. Osim gotovo dva miliona funti vrijednog imanja Moorhill u Dorsetu, u kojem je pronađen mrtav, Suton je još posjedovao hotel Sheraton Grand s pet zvjezdica, luksuzni hotel Athenaeum na Piccadillyju i nekoliko farmi.

Copy

Procjenjuje se da on i njegova porodica ukupno posjeduju oko 3000 hektara zemlje širom Velike Britanije.

Sunday Times je nedavno Satona svrstao na 435. mjesto na listi najbogatijih osoba u Britaniji.

Navodno je živio na imanju sa svojom drugom suprugom Em Šrajber, koja se trenutno bori za život nakon zadobivenih povreda.

– Sir Ričard je bio brižan, darežljiv i topao porodični čovjek koji se iskreno brinuo za one koji su radili za njega, kao i za članove njegove šire porodice – rekao je njegov portparol.

Još jedan lokalni farmer potvrdio je da je helikopter satima kružio iznad imanja.

– Sinoć sam video helikopter iznad kuće i hitnu pomoć. Ljudi koji tamo žive su stari engleski zemljoposjednik i njegova supruga – rekao je jedan od komšija.

Lokalni poslanik Simon Hoare pokojnika je opisao kao “pravog gospodina”.

IZVORAvaz
Prethodni članakŠto se događa s vašim tijelom kad jedete ljubičasti luk?
Sljedeći članakJonjić: Ako se ne cijepimo, svi ćemo, prije ili poslije, dobiti koronu