Portal 072info

Ubila i raskomadala muškarce koje je voljela

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Na policama knjižara širom Austrije pojavit će se memoari Estibaliz Karance (Estibaliz Carranza, 36), žene koja je u Beču ubila bivšeg supruga i ljubavnika, raskomadala njihova tijela i zabetonirala u podrumu svoje slastičarnice.

Karanca, koja se trenutno nalazi na izdržavanju doživotne kazne u zatvoru „Schwarzau“, u svojoj knjizi pod nazivom „Moja dva života“ (Meine zwei Leben) opisala je do detalja ubistva, pokušaj bijega, kao i rađanje svog sina i vjenčanje s ocem svog djeteta u zatvoru.

Motorna testera

– Ne želim ništa uljepšavati, niti molim za oproštaj i razumijevanje. Ubila sam dvojicu muškaraca koje sam jednom voljela. Ja sam od Holgera i Manfreda stvorila monstrume, a oni su mene pretvorili u zvijer – kaže Karanca ili Ledena dama, kako su je prozvali austrijski mediji.

Prema podacima objavljenim tokom suđenja, Karanca je svoju prvu žrtvu ubila pištoljem 27. aprila 2008. godine. Nakon što nije uspjela spaliti leš muškarca, isjekla ga je motornom testerom i dijelove njegovog tijela stavila u zamrzivač. Tokom jeseni iste godine Karanca je posmrtne ostatke svoje žrtve odnijela u podrum svoje slastičarnice, koja se nalazila u 12. bečkoj općini, gdje ih je zabetonirala.

Glava nije nađena

Navodno je Holgera Holca (Holtz) ubila jer se nije želio iseliti iz njenog stana. Svoju drugu žrtvu Manfreda Hinterbergera Karanca je likvidirala tokom noći sa 21. na 22. novembar 2010. godine.

Ona je mladiću ispalila četiri hica u potiljak dok je spavao. I njegovo je tijelo raskomadala motornom testerom, dijelove stavila u jednu posudu i preko njih nalila beton i odnijela u podrum svoje slastičarnice. Karanca je rekla da je Manfreda ubila jer joj je bio nevjeran. Interesantno je da glava druge žrtve nikada nije pronađena.

Rodila u zatvoru

Kad je jedan radnik 2011. pronašao pištolj i posmrtne ostatke muškaraca, odmah se dala u bijeg. Ubrzo je uhapšena u Italiji, a bila je u drugom mjesecu trudnoće. Otac djeteta, kojeg je Karanca rodila u zatvora, bio je njen tadašnji dečko, s kojim se 29. marta iste godine vjenčala u zatvoru.

Poremećaj ličnosti

Psihijatrijskim vještačenjem je utvrđeno da Karanca boluje od teškog poremećaja ličnosti, ali da je uprkos tome potpuno uračunljiva. Ona je 22. novembra 2012. godine osuđena na kaznu doživotnog zatvora.

546b295c-3090-457a-885d-1ef0b0765237-karanca2

cazin.net

Podijelite članak