Ubio kćerku dok je bio na video pozivu s njenom majkom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Deontrej Flanagan iz Teksasa, SAD, optužen je za ubistvo kćerke Zevaje Mari Flanagan i to dok je s njenom majkom razgovarao preko video poziva.

On je navodno udario i zadavio nesrećnu djevojčicu.

“Njeno lice je bilo prekriveno krvlju. Udario ju je nečim, a onda me pozvao na Fejstajm i pokazao mi je. Udavio ju je. Rekao sam mu, ’Trej stani, to je tvoja kćerka, stani, ona te voli’. Njegove tačne rokeči su bile ‘voliš samo tog čovkeka, ti si joj ovo uradila’“, rekla je majka djevojčice Kirsten Votson .

Osumnjičeni je pokupio svoju kćerku iz vrtića i navodno je napao prije nego što je u ponedjeljak oko 10 sati ujutru ušao u Volmart, gdje je radila devojčicina mama.

Roditelji su viđeni kako se svađaju kada ju je osumnjičeni navodno napao – kako joj je uzeo mobilni telefon i potom bacio dijete.

Prema navodima vlasti, on je navodno prijetio da će povrijediti svoju kćerku, ako njena majka ne uradi šta joj on kaže.

“Samo je htio moj telefon. Vikao je na mene pitajući me koja je šifra, ‘reci mi šifru ili će se povrijediti’; a ja mu govorim lozinku iznova i iznova, ali pretpostavljam da je to nije bilo dovoljno”, dodala je majka djevojčice.

A killer dad has allegedly Facetimed his daughter’s mum while choking their two-year-old toddler to deathhttps://t.co/m0n4SyGeXL— MirrorUSNews (@MirrorUSNews) March 23, 2023

Nakon što je dobio šifru za mobilni telefon, Flanagan je oteo kćerku, nakon čega je krenula policijska potjera tokom koje je on udarao u automobile i vozio suprotnom stranom puta.

Policajci su na kraju uspjeli da ga uhvate, ali je dvogodišnjoj djevojčici bila potrebna reanimacija.

Nažalost, nije joj bilo spasa i preminula je ubrzo po dolasku u bolnicu.

Par se razišao prije nekoliko mjeseci, ali joj bivši partner nije dozvolio da nastavi sa svojim životom, kaže Kirsten. Ona je od policije zahtijevala da najozbiljnije shvate njenu zabrinutost.

U međuvremenu, Zevajin djed Kertis Votson se obratio policiji i nada se da će u budućnosti biti više učinjeno kako bi se spriječile nove tragedije.

“Pitam se koliko drugih Zevava ima širom svijeta trenutno koji imaju isti problem u ovom gradu, u ovoj državi, moramo da pomažemo jedni drugima”, rekao je djed.

Deontrej je optužen za ubistvo i trebalo je da se pojavi pred sudom u utorak, ali se odrekao prava da se pojavi.

Sudija je odredio njegovu kauciju na milion dolara.