AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Kolege policajca Mehmeta Ali Buluta otkrile su njegovo tijelo kada su otišli ​​u njegov stan da ga provjere nakon što se nije pojavio na poslu, a telefon mu je bio isključen.

On je ostavio oproštajno pismo u kojem je otkrio da je trpio maltretiranje od nadređenih.

“Izgleda da jedino dobro znate da vrijeđate svoje osoblje, prijetite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate ih na kraju u lažove. Svaki čovjek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te riječi”, navodno je napisao Bulut.

Predsjednikov tjelohranitelj citirao je dvije osobe sa inicijalima C.B. i A.O., kojima je poručio: “Volio bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su”.

Žrtva je takođe rekla da ne želi da mu nadređeni prisustvuje sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamjenik predsjednika opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podnio je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo. Bakan je pomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaia i Etem Damdeviren, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno martu.

“Ova djeca u najboljem periodu svog života žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih dovodi do toga da odustanu od sopstvenog života?”, upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena koja su policajci citirali u svojim samoubilačkim bilješkama.

(Mondo.rs)