Ubio se pritvorenik Amel Jusufbegović (43)

Ubio se pritvorenik Amel Jusufbegović (43)

Amel Jusufbegović (43) sinoć je počinio suicid u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar. Ova informacija  je potvrđena je za portal „Avaza“ iz  KPZ Mostar, a kako nam je rečeno, nesretni Jusufbegović je počinio samoubistvo vješanjem.

Budući da mu je jučer određen pritvor, on je sam boravio u pritvorskoj prostoriji, radi izolacije i drugih neophodnih procedura, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno sinoć u 21 sat prillikom raporta.

Iako mu je odmah pružena ljekarska pomoć te alarmirana i ekipa Hitne pomoći, nažalost, ljekar je samo mogao konstatirati smrt. Neslužbeno smo saznali da se objesio plahtom.

Pritvor mu je određen jučer nakon što je u subotu navečer u 21.10 sati maskiran i naoružan nožem upao u trgovinu mještovite robe u mostarskom naselju Bejrut te uz prijentju oružja od radnice zatražio novac.

Kako je policija tada izvijestila, prodavačica mu je u tom trenutku pokušala skinuti masku, nakon čega ju je on porezao nožem po ruci. U objektu se zatekao vlasnik prodavnice te su ga njih dvoje uspjeli savladati i zadržati do dolaska policije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica