Ubistvo u Tešnju

policija

Kao što je javnosti poznato, dana 11.07.2013. godine, u mjestu Šije, općina Tešanj, u kući, vlasništvo S.K., pronađeno je beživotno tijelo M.N., rođenog 1955. godine, iz Tešnja. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Tešanj i Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a po nalogu tužioca, dana 12.07.2013. godine, izvršena je obdukcija pronađenog tijela. Tom prilikom je utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed upotrebe oštrog predmeta od strane drugog lica.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je odmah poduzela sve potrebne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja okolnosti navedenog krivičnog djela i pronalaska lica koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem istog, te je na nivou Uprave policije imenovan Operativni štab kojim je rukovodio policijski komesar Fahrudin Bečirović, koji je svakodnevno boravio na području Policijske stanice Tešanj, te je na terenu direktno nadzirao vršenje aktivnosti koje su poduzimane na rasjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i izdavao određene naredbe. Nakon opsežne istrage, prikupljenih tragova sa lica mjesta i izvršenih potrebnih vještačenja, prikupljenih informacija, obavještenja i drugih dokaza sa terena, te uzetih izjava od više osoba, a u skladu sa nalozima Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 23.07.2013. godine, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona FBiH, slobode je lišeno lice S.A., rođeno 1995. godine, iz Tešnja, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. U toku dana su izvršeni pretresi kuće i pomoćnih objekata imenovanog u cilju prikupljanja i drugih materijalnih dokaza.

Nakon kriminalističke obrade nad licem, dokumentovanja krivičnog djela i prikupljenih dokaza, lice S.A. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalji postupak.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica