Ubjedljiva pobjeda Čelika (FOTO)

FOTO: Benaris Mahmić
FOTO: Benaris Mahmić
FOTO: Benaris Mahmić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Bilino Polje odigran je susret između Nogometnog kluba Čelik i Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačca.

Pred 1000 gledalaca “Čelični momci” su pokazali svoj kvalitet. Već u trećoj minuti na opću radost postignut je gol, i Čelik je poveo sa 1-0. Čelik se nije zadovoljio jednim golom te vrši stalni presing na odbranu gostiju koja u dva navrata popušta i Čelik postiže dodatna dva gola. Drugi gol je zabilježen u 10. minutu nakon “drame” pred protivničkim golom, a treći u 17. minuti iz kornera. Žuti karton zbog izrazito nepažljivog starta dobio je igrač sa brojem 19 iz ekipe Zvijezde,  Nebojša Sonjić, u 28. minuti igre. Polovina susreta je završena rezultatom 3:0.

Drugi dio susreta obilježila je dosta jaka igra Zvijezde, ali gotovo pa je bilo nemoguće proći odbranu Čelika, a i Adilović se proslavio na golu spašavajući mrežu u više navrata. Budući da se igra Zvijezde poboljšala u svim segmentima, pa tako i u odbrani, Čelik je teško dolazio ispred gola protivnika. Međutim, Popović u 84. minutu uspijeva proći i “zabiti” četvrti pogodak. Utakmica je završena rezultatom 4:1.

Sve u svemu, ovo je velika pobjeda za Zeničane, kako igrače, tako i navijače. Upravo se ovakva borbenost na terenu naših “čeličnih momaka” i priželjkivala, a ne sumnjamo da će ona obilježiti i naredne susrete.