Portal 072info

Učenica šestog razreda osnovne škole pred porođajem?!

trudnica

Djevojčica (13) koja je sada u 7. mjesecu trudnoće nikom nije htjela da otkrije ime oca djeteta, ali na osnovu njenog ponašanja nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo prisile.

Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o učenici (13) šestog razreda osnovne škole u Zaječaru koja je u sedmom mjesecu trudnoće.

“Ona je već nekoliko mjeseci djelovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vješto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne”, kažu u školi. Uz saglasnost majke, sa kojom djevojčica živi u iznajmljenom stanu i koja je nezaposlena, radnici Centra djevojčicu su smjestili u hraniteljsku porodicu u kojoj će ostati i poslije porođaja.

O djevojčici i djetetu, koje se očekuje u maju, brinuće se Centar dok ne napuni 16 godina. Nakon sticanja punoljetstva po osnovu roditeljstva, djevojčica i dijete će biti prešušteni sami sebi.

Djevojčica nikome nije htjela da otkrije ime muškarca sa kojim je ostala trudna, ali na osnovu njenog ponašanja, nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile.

Podijelite članak