Portal 072info

Učenica šestog razreda osnovne škole pred porođajem?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

trudnica

Djevojčica (13) koja je sada u 7. mjesecu trudnoće nikom nije htjela da otkrije ime oca djeteta, ali na osnovu njenog ponašanja nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo prisile.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o učenici (13) šestog razreda osnovne škole u Zaječaru koja je u sedmom mjesecu trudnoće.

“Ona je već nekoliko mjeseci djelovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vješto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne”, kažu u školi. Uz saglasnost majke, sa kojom djevojčica živi u iznajmljenom stanu i koja je nezaposlena, radnici Centra djevojčicu su smjestili u hraniteljsku porodicu u kojoj će ostati i poslije porođaja.

O djevojčici i djetetu, koje se očekuje u maju, brinuće se Centar dok ne napuni 16 godina. Nakon sticanja punoljetstva po osnovu roditeljstva, djevojčica i dijete će biti prešušteni sami sebi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Djevojčica nikome nije htjela da otkrije ime muškarca sa kojim je ostala trudna, ali na osnovu njenog ponašanja, nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME