Portal 072info

Učenici iz Jajca putuju u SAD

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

92be6a569187dbb6471b4cde2ea0457a_M

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je delegaciju učenika koji pod pokroviteljstvom Ambasada SAD-a ovih dana putuju na jednomjesečni boravak u Sjedinjene Američke Države.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovo je druga godina za redom kako su srednjoškolci iz Jajca uljučeni u projekat Američke Vlade. Izabrani su na osnovu ličnih aplikacija i boraviće tri sedmice u Seattlu, a boravak će završiti posjetom Washingtonu.

Said Salihefendić, Malika Imamović, Josip Jelica, Anamarija Barić, Hana Alkić i Erna Mecavica predvođeni profesoricom Brankom Babić biće najbolji ambasadori svoga grada i svoje države. Žele upoznati nove prijatelje, steći nova iskustva, upoznati nove kulture, ali i na najbolji način predstaviti Bosnu i Hercegovinu i grad Jajce. Načelnik Općine Jajce čestitao je učenicima Srednje škole „Nikola Šop“ i Srednje strukovne škole Jajce na ovom uspjehu, poželio da svoj grad predstave u najboljem svjetlu i zaželio sretan put.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Ovo će biti za vas veliko i dobro iskustvo i želim da uživate u boravku u SAD-u ponosni na grad iz kojeg dolazite“, istakao je Načelnik Hozan obraćajući se mladim srednjoškolcima. Uz učenike iz Jajca programom su obuhvaćeni mladi iz Trebinja i Mostara,saopćeno je iz Općine Jajce.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME