Učenici Tehničke škole iz Zenice ostvarili zapažene rezultate na Šestom sajmu kreditiranja

Tehnickaskola

[dropcap style=’default’]N[/dropcap] a Šestom sajmu kreditiranja u sarajevskoj Skenderiji okupilo se 600 učenika iz 107 srednjih škola i 40 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima se nalazi i Tehnička škola iz Zenice. Učenici su predstavili svoje projekte i takmičit će se za sredstva iz fonda Socijalni dan 2012. godine u kojem je prikupljeno više od 33.000 KM.

Sa projektom “Usreći se, svijete, zagrli dijete” Tehnička škola iz Zenice osvojila je prvo mjestu u svojoj grupi što svakako predstavlja veliki uspjeh za naš grad i zeničku školu.

Prezentirajući projekat i njegov karakter šestočlana ekipa učenika privukla je pažnju mnogih, a na čelu sa pedagogicom škole, gospođom Mirsadom Pelo, odlučili su i da realizuju humanitarni projekat posvećen učenicima sa posebnim potrebama koji će krenuti u realizaciju već početkom slijedeće sedmice.

Naime, projekat se sastoji iz dvije faze u kojem prva faza obuhvata prikupljanje sredstava i donacija (novca, slatkiša, hrane, igrački) u sklopu koje će na gradskom platou te u Shopping centru Đananović biti postavljene kutije za sve one koji žele učestvovati u donaciji. Nakon skupljanja donacija projekat prelazi u drugu fazu koja bi predstavljala filtriranje donacija po kategoriji, te pakovanje. Potom  učenici Tehničke škole planiraju kroz pjesmu i igru podijeliti paketiće učenicima.

“Cilj projekta da je da probudimo u zajednici suosjećajnost prema osobama sa posebnim potrebama, te da ia im pokažemo da nisu ništa manje vrijedni od nas.” – ističu iz Tehničke škole Zenica

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE