Portal 072info

Učenici zeničkih srednjih škola darivali krv

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom protekla tri dana, a u organizaciji Crvenog križa-krsta Zenice i transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi učenika zeničkih srednjih škola.

U akciji doborovoljnog darivanja krvi učestvovali su učenici i nastavno osoblje Srednje mješovite industrijske škole, Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“, Prve i Druge gimnazije, Ekonomske i Srednje medicinske škole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Profesorica zdravstvene njege, Admira Durmiš-Hekić i učenik 4. razreda srednje medicinske škole, Selmin Babanović, dio su mlade populacije koji shvataju da je darivanje krvi, kako su izjavili za RTV Zenica, humani čin kojim se omogućuje liječenje povrijeđenih i oboljelih osoba.

Prema riječima sekretarice Crvenog križa-krsta Zenice, Arme Oruč, odziv učenika i nastavnog osoblja zeničkih srednjih škola više je nego dobar. Mobilni timovi, kaže Arma Oruč, svojevrsna su novina u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i po potrebi mogu biti na raspolaganju svim zainteresovanim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Članovi Crvenog križa Zenica paralelno realizuju i ostale akcije iz programa svog rada. Tako je proteklog vikenda, a u povodu Dana zdravlja, na trgu Alije Izetbegovića dijeljen informativni materijal, te vršeno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi za sve dobrovoljne darovatelje krvi.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME