Učenici zeničkih srednjih škola darivali krv

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tokom protekla tri dana, a u organizaciji Crvenog križa-krsta Zenice i transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi učenika zeničkih srednjih škola.

U akciji doborovoljnog darivanja krvi učestvovali su učenici i nastavno osoblje Srednje mješovite industrijske škole, Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“, Prve i Druge gimnazije, Ekonomske i Srednje medicinske škole.

Profesorica zdravstvene njege, Admira Durmiš-Hekić i učenik 4. razreda srednje medicinske škole, Selmin Babanović, dio su mlade populacije koji shvataju da je darivanje krvi, kako su izjavili za RTV Zenica, humani čin kojim se omogućuje liječenje povrijeđenih i oboljelih osoba.

ČITAJ JOŠ:  Sutra nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom

Prema riječima sekretarice Crvenog križa-krsta Zenice, Arme Oruč, odziv učenika i nastavnog osoblja zeničkih srednjih škola više je nego dobar. Mobilni timovi, kaže Arma Oruč, svojevrsna su novina u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i po potrebi mogu biti na raspolaganju svim zainteresovanim.

Članovi Crvenog križa Zenica paralelno realizuju i ostale akcije iz programa svog rada. Tako je proteklog vikenda, a u povodu Dana zdravlja, na trgu Alije Izetbegovića dijeljen informativni materijal, te vršeno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi za sve dobrovoljne darovatelje krvi.

ČITAJ JOŠ:  VEČERAS NA OBN TV Gost sportskog magazina "Finale" legendarni golman!

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING