Učenik (6) pucao u učiteljicu: Direktor škole dobio otkaz

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktor osnovne škole u američkoj saveznoj državi Virdžiniji (Virginiji) dobio je otkaz nakon što je šestogodišnji učenik početkom godine pucao iz pištolja i ranio učiteljicu.

Školski odbor je glasanjem 5 naprema 1 odlučio otpustiti Džordža Parkera (Georgea) samo nekoliko sati nakon što je njegov advokat najavio tužbu.

Upucana u prsa

Abigeil Cverner (Abigail Zwerner), 25-godišnja nastavnica, puštena je iz bolnice prošle sedmice nakon što je upucana u prsa u svojoj učionici.

ČITAJ JOŠ:  Kako su Amerikanci prije 65 godinu "izgubili" nuklearnu bombu koja do danas nije pronađena

Njen advokat rekao je da se pucnjava u potpunosti mogla spriječiti. Policija zasad nije objavila nikakve optužnice. Jedan roditelj čije je dijete bilo u učionici za vrijeme pucnjave rekao je da je učiteljica Cverner nesebično reagirala. Nakon što je pogođena metkom, vikala je djeci neka bježe.

Svađa u učionici 

Još nije poznato kako se šestogodišnji dječak domogao pištolja. Policija je dala izvještaj o svađi u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem.

– Nije riječ o slučajnom pucnju – rekli su iz policije.

ČITAJ JOŠ:  Škola u BiH ukinula mobilne telefone na času

Avaz

GODISNJICA
MARKETING