Učenika pecivom namamili da se skine gol: Sliku objavili na Facebooku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Objavili su sliku mog golog djeteta na Facebooku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju.

Otac sumnja da je škola pokušala zataškati incident

Uzbuđenim glasom ispričao je otac učenika jedne osnovne škole u istočnom dijelu grada Zagreba za Jutarnji list, ističući da sumnja kako je škola pokušala sve zataškati. Direktorica škole je odlučno negirala da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio prije desetak dana.

– Upravo je na reakciju škole s društvene mreže uklonjena fotografija tog učenika, koji je dijete koje pohađa poseban razred i ima zdravstvenih problema. Postupili smo u skladu sa svim protokolima, o svemu obavijestili sve nadležne službe, a među ostalima i Centar za socijalnu skrb.

Poduzete pedagoške mjere

Osim navedenog, na razgovor su pozvani učenici i njihovi roditelji i ukazano im je na štetnost takvog ponašanja, a poduzete su i pedagoške mjere – rekla je direktorica zagrebačke osnovne škole u kojoj se dogodio navedeni incident. Dodala je i da se ne radi o učenicima iz istog razreda, a zlostavljači su se, kaže direktorica, pokajali zbog svog čina.