Portal 072info

Učinkovito se riješite bijelih i mutnih naslaga sa čaša

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!
Uskoro će doći vrijeme blagdana, kad ćete željeti da vaše posuđe blješti pred svima okupljenima. No, ako doma imate tvrdu vodu, velika je šansa da su vaše čaše obojene bijelom bojom, a ne visokim sjajem.

Ako ste već u fazi da razmišljate o tome da bacite određene staklene ‘komade’, stanite i nastavite čitati. Svima nam se dogodi da nam posuđe, pogotovo stakleno, na kojem se sve najviše vidi, ne izgleda najbolje. A to je najvidljivije nakon pranja u perilici za suđe. 

No, ne morate pohitati prema smeću. Za početak, najbolje će vam pomoći limunska kiselina. Stavite dvije žličice limunske kiseline u četiri šalice hladne vode i uronite u tu mješavinu posuđe kojem treba vratiti stari sjaj. Nakon pet minuta nećete moći vjerovati transformaciji koja se dogodila. Isperite ga i to je to. 

Također, fosfor je sjajan način uklanjanja bijelih mrlja, no on se od 1970.-ih sve manje koristio pri izradi deterdženta za pranje suđa, te ga danas gotovo i nema. No možete si pomoći sami tako što ćete jednostavno kupiti pakiranje natrij citrata i dodati ga malo u svoj deterdžent. Vjerujte, učinit će čuda.

cafe.ba

Podijelite članak